הם יצאו לפנות ערב מתל אביב הסואנת. העמיסו על הרכב את המזוודות ואת הילדים עם הפיג'מות ויצאו. פשוט יצאו. יצאו לחפש קצת שקט ושלווה. יצאו לחפש כמה שעות של רוגע עם הילדים. בדרך עוד עמדו בפקקים של העיר הגדולה ולא הצליחו להימלט מהצפירות הבלתי פוסקות של הנהגים התל אביבים.
בהתחלה, הילדים לא הצליחו להירדם לנוכח אורות הבניינים, פנסי המכוניות, הרמזורים ושלטי החוצות המאירים. ולאט לאט ירדה החשיכה… ככל שהתקרבו אל העמק החלו לחוש שמשהו באוויר משתנה, שמשהו בהרגשה משתנה.
בשעת ערב מאוחרת הגיעו לאירוח הכפרי בקיבוץ טירת צבי… נכנסו לחדרים שחיכו להם מוכנים ומזמינים, והלכו לישון בציפייה גדולה לימים הקרובים ומה שהם יזמנו להם כמשפחה.
מאוחר בבוקר, לאט לאט, התעוררו לקול ציוץ הציפורים. התעוררו למציאות שונה לגמרי ממה שהם מכירים. התעוררו לקצב חיים אחר שלא ידעו שבכלל קיים, התעוררו לשלווה… התעוררו לקיבוץ.
טירת צבי, הוא הקיבוץ הדתי הראשון בעולם, בארץ, ובעמק המעיינות. עם סיפור היסטורי מרתק והרבה הרבה דשא וירוק.

מורן אייגר בן משק, ומנהל האירוח הכפרי מספר: "אנשים מגיעים לכאן ומתארים שמעולם לא ישנו כל כך טוב. הם לא מאמינים על עצמם שהתעוררו מאוחר כל כך בבוקר. ושהם רגועים שהקטנים שלהם משחקים בחוץ לבד… כמו פעם"
למי זה מתאים? אירוח בטירת צבי באמצע השבוע, מתאים לכל מי שמחפש מידי פעם לברוח לכמה ימים מהרעש הבלתי פוסק של העיר, מבלי לשחוט את הארנק ולטוס לחו"ל. ולמי שמתעניין בהיסטוריה, בנוסטלגיה, בחיים הפשוטים של הכפר, ומבקש להבין פעם אחת ולתמיד – מה זו ה"חיה" הזו שנקראת "קיבוץ" ויחד עם זאת ליהנות מאירוח עם כל הלב ברמה גבוהה.
מורן ממשיך ומתאר: "כשמגיעים אלינו, מחנים את הרכב בחנייה וזהו. אין בו צורך יותר עד שחוזרים הביתה. הכי מעניין זה שמשפחות עם ילדים מגיעות לכאן לאחר שבשיחות הטלפוניות המקדימות בינינו הם ביקשו לבנות לעצמן לו"ז צפוף של פעילויות, שאנחנו מציעים כאן למבקרים ( סיור היסטורי בסליק של הקיבוץ ולאורך הגבול הירדני, בפינת החי ובבריכות הדגים) ובסוף הם מגיעים ופשוט נהנים מלשחק עם הילדים בכדור על הדשא. הייתה משפחה שכתבה לנו במשוב: זה כל מה שהיינו צריכים- לשחק בנחת עם הילדים על הדשא כמו פעם".

והיום גם בטירת צבי אנחנו מצטרפים למהפכת ה LOW COST שמוכרת לרובנו מעולם התיירות והטיסות.
חופשה במחיר סביר והוגן, עם אפשרות לתוספות (בתשלום) על האירוח הבסיסי של הלינה.
מורן מוסיף: “באמצע השבוע ניתן להגיע אלינו- בזוג, עם משפחה, ואפילו עם כל החמולה, ולשלם מחיר הגיוני שאפשר לעמוד בו. יש משפחות שמעדיפות לחסוך בהוצאות ובוחרות להביא את האוכל איתם ויש משפחות שמעדיפות בתוספת תשלום להזמין ארוחות מהקייטרינג המעולה של "טיב ביתי".
אנחנו מאוד גמישים עם האורחים שלנו, גם בשעת ההגעה- המפתח נמצא בדלתות החדרים.
מתי שתגיעו- תגיעו. אין צורך להילחץ להגיע בזמן שהקבלה פתוחה."
אז מי שרוצה להיות קיבוצניק ליום אחד…או לכמה ימים, לחוות את החוויה של להתעורר בבוקר לקול ציוץ הציפורים במקום צפירת המכוניות, לבלות את היום עם הילדים על הדשא כשטווסים יפי נוצות מסתובבים ביניכם, ולראות גם את ילדי הגן מטיילים להנאתם ואת הטרקטורים יוצאים לעבודה, ובעיקר- ליהנות מהנחת והשלווה ולעצור את מרוץ החיים הרועש והאינטנסיבי- טירת צבי- זה המקום!

ועכשיו באמצע השבוע גם בשיטת ה LOW COST.
היה הראשון לכתוב תגובה