מאת / 13 בפברואר 2019   1529 צפיות

"ספרי לי מי את ואספר לך מהן חולשותיך"- הטעות הרווחת בעולם העסקים הקטנים.

כמו בעולם החינוך, כך בעולם העסקים- לפעמים שינוי קטן בשיטה יכול לחולל פלאים.

אני מגיעה מעולם החינוך. הרבה שנים מחנכת, כמה שנים סגנית מנהלת וגם יותר מעשרים שנה אמא.

לא פעם פגשתי בהורים ובמורים שמזהים את הקושי של הילד ו"מסתערים" עליו. נותנים לו במסגרת ביה"ס שעות שילוב עם המורה לחשבון, עם המורה לשפה או אפילו עם המורה לחינוך גופני כי הילד מתקשה בהתמצאות במרחב. וכשהילד חוזר הביתה, לאחר שחלק נכבד מהיום שלו הוא נאלץ להתמודד עם חולשותיו, גם בבית, ההורים דואגים לו לשיעורים פרטיים כדי להמשיך ולהתעקש על שיפור המצב.

כמובן שלכולם כוונה טובה וכולם רוצים בטובת הילד, אבל האם זו התפיסה הנכונה? הגישה שבאמת הכי מיטיבה איתו?

יצא לי לשבת לשיחה חברית עם חנה רדו, משנה ליו"ר מקאן ת"א, יזמית עסקית וחברתית. שוחחנו על חינוך ילדים והצגתי בפניה את דעתי בנושא הנ"ל. חנה הסכימה איתי שהגישה אמורה להיות הפוכה לחלוטין ותיארה לי שבעולם העסקים זוהי בדיוק הטעות הרווחת.

מעדיפים להקשיב במקום לקרוא? האזינו לגרסת האודיו של כתבה זו

אם רק נשנה את התפיסה..

חנה: "מגיל ינקות ועד בגרות מצפים מאתנו לחזק את חולשותינו. אנחנו צומחים להיות א.נשים בוגרים שכל הזמן עסוקים בלהתמודד עם החולשות שלנו במקום לחזק ולשדרג את החוזקות שלנו. ולשיטה הזו יש השפעה קריטית על הצלחתם של עסקים קטנים."

בעלי עסקים מקימים עסק, לרוב, בהתאם לחוזקות שלהם. מי שטובה באפייה תפתח קונדיטוריה ביתית, מי שטובה בעיצוב גרפי תפתח עסק שמציע שירותי גרפיקה ומי שטוב בכדורגל יפתח חוג כדורגל לילדים, אבל כולנו יודעים שזה לא מספיק. כל אחד ואחת שמקימים עסק נדרשים להתמודד עם אינסוף כישורים, שלרוב, הם פחות מוצלחים בהם. כמו ניהול תזרים מזומנים, רכש, שיווק, הנהלת חשבונות ועוד ועוד. ואז מגיעים לנקודת השבירה- בעל.ת העסק נאלץ להתמודד יומיום עם החולשות שלו.

חנה: "וזוהי בדיוק הסיבה שמידי שנה נסגרים כ- 40,000 עסקים קטנים. המדינה מציעה להם את הקורסים והיועצים של מעוף. ולמעשה אומרת להם: אתם לא טובים בניהול חשבונות- בואו לעשות קורס. אתם לא טובים באקסל או בשיווק- בואו ללמוד. בעל העסק מוציא את כספו על היועצים ועל הקורסים ואז במקום לאפות יותר עוגות או לעצב עוד ועוד עיצובים גרפיים הוא מבזבז חלק ניכר מזמנו על נסיונות, לרוב כושלים, להתמודד עם חולשותיו ולעשות הכל בעסק. אני אומרת: חזק את חוזקותיך. או אולי : "חנוך לנער.ה ע"פ דרכו או דרכה".

אז מהי בעצם האלטרנטיבה?

חנה: "כמו שברור לנו שסופר יהיה עסוק בכתיבה ולא בשיווק הספר או בעיצוב הכריכה שלו או בסגירת חוזים עם הוצאות ספרים, כך צריך להיות ברור לכל בעל עסק שהוא צריך להתמקד במה שהוא עושה טוב. ובמקום לבזבז כספו בניסיונות להתגבר על חולשותיו, שישקיע כספו בקבלת סיוע מאנשי מקצוע שמעולים במה שהם עושים. ואם הקונדיטורית תשלם לאיש מכירות שיקפיץ לה את המכירות מעשר עוגות בשבוע לשלושים עוגות אז היא הגדילה את הרווחים בעסק שלה וגם הייתה עסוקה במה שהיא הכי טובה בו."

והמדינה שלנו? מה נעשה איתה?

חנה: "המדינה שלנו עושה מאמצים רבים לעודד, לתמוך ולסייע ליזמים אבל לדעתי היא מפספסת בענק. אני מאמינה שאם המדינה תקים עסקים שהם ONE STOP SHOP אשר מציעים מענה ליזמים בשלל המטלות הניהוליות, כל יזם יוכל לפנות לעסק כזה ולשלם לבעלי המקצוע שיעשו עבורו את העבודה ויאפשרו לו לעשות את מה שהוא טוב בו ולהרוויח מזה."

בדיוק לשם כך, הקימה מקאן תל אביב בהובלתה של חנה את ספרינג ואלי – מיזם חברתי אשר מציע למנהלי עסקים קטנים סיוע בכל הנוגע לשיווק דיגיטלי ופיתוח אתרים, בנוסף הקימה חנה את לב תשעשרה – אשר מציע הנהלת חשבונות מרחוק, ואת מדבר תשעשרה – המציע שירותי מזכירות אישית מרחוק. זה נהנה וזה אינו חסר…

חנה: "מעוף, גוף ממשלתי מטעם המשרד לכלכלה, יכול לחולל מהפך בכל הנוגע להצלחתם של עסקים קטנים, אם רק ישנה את התפיסה ובמקום לחזק את החולשות, יחזק את החוזקות. שיעניקו ליזמים בנק שעות שיוקצה לקבלת עזרה מאנשי מקצוע במקום סבסוד על קורסים ויועצים, ללא ספק מנהלי העסקים והיזמים יהיו מאושרים יותר והעסקים ישגשגו."

בשורה התחתונה, בדיוק כמו אצל ילדים- אם רק נשנה את התפיסה ונעצים אותם במקומות שבהם הם חזקים מלכתחילה נצמיח דור של מנהלים מוכשרים בתחומם ומובילים בקהילה. כך אצל יזמים- אם רק נשנה את התפיסה, נצמיח ונעודד דור של מנהלי עסקים מצליחים המנהלים עסקים רווחיים ומשגשגים.

רוצה לשמוע עוד?

להזמנת ההרצאה של חנה רדו

רק להשאיר כאן פרטים ויחזרו אליך בהקדם.

    שתפו בכל הכוח
    Share on LinkedIn
    Linkedin
    Email this to someone
    email
    Tweet about this on Twitter
    Twitter
    Share on Facebook
    Facebook

    תגובות
    • וואוו חנה כהרגלך, רעיון מעולה ליצור בנק שעות שכזה לעסקים הקטנים! מה עושים כדי להזיז את זה קדימה?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אנחנו אמנם מוכשרים בטירוף אבל לא בטוח שיודעים הכל…
    תחדשו לנו, תפתיעו אותנו, ספרו לנו דברים שאנחנו לא יודעים.
    או סתם תגידו לנו מה אתם חושבים על ספרינג מגזין
    ואנחנו נגיד לכם מה אנחנו חושבים עליכם. ?

      נגישות