מאת / 30 במאי 2019   558 צפיות

על סנדלרית, שבועות ואיטליה הקטנה.

נכון תמיד כשאתם חושבים על שפיות, קונדיטוריות או טבחיות מהוללות, מתעורר אצלכם רגש קנאה קטן?

אתם בטוחים שארוחות החג המשפחתיות שלהן מטורפות וכוללות מנות פתיחה בסטייל, נשנושים משובחים ומקוריים, סלטים שאף פעם לא שמעתם עליהם, סלסלת לחמים מושלמת, פלטות קינוחים כאלו שרואים רק בויטרינה ועוד קצת עוגיות ליד הקפה בסוף? וכל זה מחומרי הגלם הכי משובחים.

אז תחשבו שוב…. שניה לפני החג כשאנחנו עסוקים בחיפוש אחר מתכונים, קניות והזמנת אורחים, השפיות התותחיות עסוקות בהכנת אוכל, קינוחים או שאר מטעמים עבור כל העולם, חוץ מהמשפחה שלהם….:)

אז אכן הסנדלרית והסנדלר הולכים יחפים אבל, רגע לפני שבועות ביקשנו מחנה ששון, קונדיטורית אלופה שאחראית על עשרות אירועים, חגיגות מתוקות וקינוחים את המתכונים שלה לסעודת החג המשפחתית.

התכנונים הם קבועים- Viva italia אב המשפחה הגיע היישר מאיטליה, ושבועות זה החג שלנו- שמים בצד את מתכוני הבשר והקדרות, ועוברים לגבינות, פסטות, לזניות, קישים, מאפים, עוגות, פשטידות ועוד ועוד.

נתחיל מהסוף, כי לא משנה כמה נתמלא בפחמימות תמיד יישאר לנו מקום, בקיבה נפרדת, לקינוחים ועוגות. העוגה שתככב על השולחן שלנו היא Torta-della-nonna, בין הקצפות, הקישוטים המתוחכמים של עוגות הגבינה, השוקולדים והפירות הצבעוניים תמצאו אותה, מלאה בענווה, והטובה ביותר – העוגה של סבתא. עוגה המורכבת מבצק חמאה נימוח, ממולא בקרם פטיסייר וצנוברים אה ו…  והטעם אלוהי.

אז קבלו את המתכון:

לבצק:

3 כוסות קמח

קורט מלח

220 ג' חמאה

1 ביצה

2 חלמונים

קליפת לימון מגורדת

למילוי: קרם פטיסייר

2 כוסות חלב

½ כוס שמנת מתוקה

6 חלמונים

¾ כוס סוכר

¼ כוס קמח

2 כפות קורנפלור

2 כפיות תמצית וניל

1/3 כוס צנוברים

אופן ההכנה:

הבצק: במעבד מזון שמים קמח, מלח, סוכר, מערבבים היטב ומוסיפים חמאה, מעבדים עד לקבלת תערובת פרורית. מוסיפים: ביצים, חלמון, גרידת לימון ווניל מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור כשעתיים.

הקרם:

1.מחממים חלב + שמנת לסף רתיחה.

2.מערבבים היטב לתערובת סמיכה חלמונים וסוכר.

3.יוצקים בהדרגה מהחלב החם על תערובת הביצים תוך כדי ערבוב רציף.

4. מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה.

5. מורידים מהאש, מוסיפים וניל וחמאה לקבלת מרקם קטיפתי.

6. יוצקים לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד על הקרם עד שיתקרר.

בניית העוגה:

1.לחמם תנור ל180 מעלות

2.לרדד 2/3 מהבצק ולהדק בתבנית פאי גם על השוליים.

3. לערבב לתוך הקרם את הצנוברים ולצקת על הבצק.

4. לרדד את הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית ולהניח מעל המלית.

5.להדק את השוליים ולחורר לשחרור האדים.

6.למרוח בביצה טרופה עם מעט מים.

7.לפזר 2 כפות צנוברים ולאפות.

להגשה לפדר באבקת סוכר.

ממשיכים במתוקים ועוברים ישירות לפנקוטה- Panna Cotta

בלי להכביר במילים, בקלות ובמהירות, קרם שמנת מבושם. העולם מחולק לאלה שאוהבים את המרקם ואלה שפחות, אבל הנכד הקטן אצלנו במשפחה לא מוותר, אז גם אנחנו:

המצרכים ל- 8 מנות:

500 מל' שמנת מתוקה

150 מל' חלב

125 ג' סוכר

וניל

8 גרם ג'לטין מומס ב-40 גרם מים

אופן ההכנה:

  1. בסיר לחמם את השמנת +חלב+סוכר+וניל עד שהסוכר נמס.
  2. להמיס את הג'לטין ולהוסיף לשמנת, לערבב היטב.
  3. לצקת לכלים מתאימים ולקרר עד להתייצבות.

להגיש עם רוטב אהוב – קרמל / פירות יער/ תפוזים

בתיאבון!

אה… ולא שכחנו לבקש גם מתכון לפשטידת תרד, איפה פופאי? כמה אנרגיה, כוח ונוסטלגיה החבויים

במתכון הזה, המתכון הזה הגיע מנונה ז'קלין הטעם של הבצק יחד עם התרד ותערובת הגבינות יוצר טעם של עוד.

המצרכים:

עלי פילו

400 גרם תרד מופשר

1 בצל גדול

2 קופסאות קוטג'

3 ביצים

100 גרם פרמזן

מלח, פלפל

½ כפית אגוז מוסקט

1 שן שום

הכנת המלית:

  1. לקצוץ את הבצל ולטגן ב-2 כפות שמן. להוסיף את השום ולטגן עוד דקה.
  2. להוסיף את התרד הסחוט ולטגן עד שאין נוזלים, לקרר.
  3. להוסיף גבינות, ביצים ותבלינים.
  4. לרפד תבנית פאי ב-5 עלי פילו, מרוחים בחמאה מומסת.
  5. לצקת את המלית ולקפל את השוליים של שארית הבצק פנימה.
  6. לכסות בעוד 3 עלי פילו.
  7. למרוח בביצה ולפזר שומשום.
  8. לדקור מעט ליציאת אדים.
  9. לאפות בחום של 180 מעלות עד שגם התחתית מזהיבה.

בתאבון!

אז גילינו שאיטליה לא מסתכמת בפסטה ולזניה ויש עוד המון מאכלים שהם חלק מהמסורת המכובדת.

לשפיות והקונדיטוריות נאחל שיספיקו להכין את כל הפינוקים האלה גם למשפחות שלהם.

רוצים עוד מתכונים לשולחן חג מפנק? לחצו כאן

גם לך יש מתכונים שאת.ה רוצה שנספר את הסיפור שלהם?

השאר.י פרטים ונשיב לך בהקדם.

חג שבועות שמח

שתפו בכל הכוח
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנחנו אמנם מוכשרים בטירוף אבל לא בטוח שיודעים הכל…
תחדשו לנו, תפתיעו אותנו, ספרו לנו דברים שאנחנו לא יודעים.
או סתם תגידו לנו מה אתם חושבים על ספרינג מגזין
ואנחנו נגיד לכם מה אנחנו חושבים עליכם. 😉

נגישות