בחירות 2019 הולכות ומתקרבות בצעדי ענק. הן תתקיימנה ב-9 באפריל, חודש בדיוק אחרי יום האישה הבינלאומי, החל ב-8 במרץ. לקראת יום האישה ולקראת הבחירות המתקרבות העפנו מבט חטוף על המפה הפוליטית העכשווית. תמונה עגומה התגלתה לעינינו: ברוב המוחלט של המפלגות יש מספר דל עד כאב של נשים בעשירייה הראשונה.
תמונת המצב העגומה הזו הביאה את חנה רדו לשאול את נשות סופרסונאס בפייסבוק: האם כדאי לי להתייחס בהרצאותיי החודש, "חודש האישה", להיעדר נשים במפלגות המובילות בסקרים? או שאולי עדיף שאמשיך ואתעלם מהנושא, כדי לשמור על נייטרליות פוליטית?
התשובה המיידית והברורה שהגיעה מעשרות נשים הייתה "כן, בוודאי שכן!". אף אחת מהנשים לא ענתה "לא, לא כדאי, עזבי". ולמה "כן, בוודאי שכן"? הנה כל הסיבות….

קודם כל, נשים מהוות 51% מהאוכלוסייה. אנחנו לא מיעוט, אנחנו לא אוכלוסייה שולית, אנחנו חצי מהעם! איך יכול להיות שלא יהיה לנו ייצוג פרלמנטרי הולם?! ללא קשר לעמדה הפוליטית של מפלגה זו או אחרת, על השוויון המגדרי לבוא לידי ביטוי בבית המחוקקים. פוליטיקה ומנהיגות הן חלק משיח רחב יותר בתרבות. היעדר שוויון מגדרי הוא רעה חולה שפוגעת בכל רובדי החברה. על בית המחוקקים לשאת את הבשורה, לשמש דוגמה לגופים ולארגונים אחרים, ולא להשתרך לו אי שם מאחור… היעדרות נשים מהמפה הפוליטית קשורה קשר בל יינתק להיעדרותן מהתעשייה, מהכלכלה, מההייטק.. תמונת המצב בפוליטיקה מחלחלת לכל התחומים בחיינו, וגם להיפך – מהדהדת את המצב הקיים בתחומים אחרים. השדה הפוליטי משפיע בצורה מכרעת על תחומים אחרים בחברה, ולכן השוויון המגדרי בו חשוב במיוחד.
עלינו להיות נוכחות בצמתי קבלת החלטות, והכנסת היא הצומת המרכזי ביותר בחברה הישראלית. 50% נוכחות נשית בבית הנבחרים שלנו אינה מדע בדיוני. זה נעשה במקומות אחרים, אין סיבה שלא נגיע לזה גם אצלנו.
חשוב להבהיר: מספר הנשים במקומות ריאליים בכל מפלגה הוא חשוב, אך זה לא הדבר היחיד. מספרן של הנשים במפלגה זו או אחרת אינו משקף תמיד את עשייתן בתחומים החשובים לנשים. לא תמיד הוא מעיד על אפשרותן לעבוד ולהשפיע. יש מפלגות שברשימתן יש נשים, כי "צריך" שתהיינה נשים, אך הן מנועות מלעבוד ולהשפיע. תנו לנו לעבוד! אנחנו לא רק "פנים יפות"! על מצע המפלגה להיות כזה שיאפשר לנשים לפעול ולהביא את קולן הייחודי. כשאנחנו בוחנות כל מפלגה ומפלגה, חשוב לבחון את מספר הנשים בשורותיה, אך חשוב לא פחות לבחון את הנושאים שבהם היא מבטיחה לטפל ואת האג'נדה שלה.
ולסיום, בואו נחשוב על היבט חשוב נוסף של שילוב נשים בפוליטיקה. נשים מביאות איתן משהו אחר: ראייה שונה, מחשבה אחרת, יצירתיות, פתרונות חדשניים. כך, שילוב נשים רבות יותר בפוליטיקה לא רק יתרום לנשים, אלא הוא יתרום לחברה כולה.
תנו לנו לעשות, לפעול, לקדם, להשפיע. יחד עם שותפינו הגברים, נוכל ליצור פוליטיקה אחרת.
——————————————————————
תודה לכל מי שסייעה בכתיבת מאמר זה:
אלה אביאלי-מאירי
רוני בריל
עינת גן-אל
סיגל שפרן-תקוה
לירון ירקוני אפל
נגה שרון
אסנת עמיר
סטלה קריוף
אורלי פינקלמן
אסטי רוזן
תמר ציונוב-רחימוב
תחיה בן צור
גליה שמילוביץ-גרינגרד
קרין שור
נילי גולדפיין
נורית שכטר
לימור רגב
דקלה הרמן כהן
טל דן
דוברת וייזר
מישל שטיין טיר
כנרת זוהר-להב
ליאת פוסט
לי אלוני
ענת עמית
נאוה סבירסקי סופר
בת-עמי בלסן
גלית בר-טל
גל ג'וס
סיגל גפני
כמי שפרצה מחסום נשי בעיר עפולה,עת עמדתי בראש רשימה ונכנסתי למועצת העיר ומחזיקה בועדות קביטחון,קידום מעמד הילד ונגע הסמים,יכולהלומר שאני מודרת תדיר מאירועים שונים, לאחריהם תמיד אומרים לי : " נכון ,היינו צריכות/ים לתת לך במה". חשה שעליי לפלס דרך עם מהמורות רבות ואתגרים שגברים משתלחים בי ובסגנונם הייחודי פוגעים.
לעיתים עוטה שיריון גם ברמה הארצית, במפלגתי יש עתיד שהפכה לכחול לבן חשתי זאת.
בהמשך לנגה היקרה וכולן: גם אני פרצתי וממשיכה לפרוץ כל הזמן והמלצה אחת חשובה היא שיש להבטיח ולפעול מראש שלא נהיה מודרות באירוע זה או אחר, ולא להתבייש, לפנות מראש ולוודא שאת אתן מקבלות את המקום והבמה הראוייה, דהשם שלכן כתוב נכון ובמלואו וכל התארים שלכן כולם מופיעים- דר׳ עו״ד אדריכאלית יו״ר הדירקטוריוןן וכו׳- כבדו עצמכן ןהקפדנה. אוהבת את כל הלוחמות האמיצות. דר׳ עו״ד אורית לביא רישפי, יו״ר ועדה לצכנון ובנייה גירקטורית בנתע הרכבת הקלה יו״ר ו הבקורת שם, מרצה בשערי משפט ועוד ועוד?