לאחרונה אנו נתקלים בעולם העסקים ביותר ויותר חברות וארגונים המנוהלים בניהול משותף של שניים, ואף יותר, מנהלים.
תהינו לעצמנו האם זוהי זוגיות כמו במשפחה או שלא?
האם אתגרי הזוגיות זהים בכל מערכת? האם הדברים היפים בזוגיות במשפחה הם יפים גם בעסקים? האם הכישורים והתכונות הנדרשים להצלחת זוגיות במשפחה הם גם אלו שנדרשים להצלחה בעסקים?
יצאנו לשטח לראיין צמדי מנהלות. כן, דווקא מנהלות. עניין אותנו לשמוע מה יש לנשים עצמתיות לספר לנו על ניהול משותף של נשים. מהם היתרונות, מהם החסרונות והאם הן ממליצות על כך.
והנה כל התובנות לפניכם:
חברות. אמון. שותפות
גבריאלה, מנכל"ית לב תשעשרה: " נשים הן כוח, וכשזה בא בשתיים זו פשוט עצמה גדולה" או כמו שמתארת זאת הדר, מנכל"ית מקאן ואלי, : "ניהול משותף של נשים זה DOUBLE POWER, שני מנועי טורבו שעובדים ומאפשרים לעוף עם המון כוחות ולהעיף את העסק קדימה."
כל הצמדים ששוחחנו איתן העידו באופן חד משמעי על כמה מהיתרונות בניהול משותף.

כולן מדברות על היתרון בחלוקת האחריות ובהגדרת התפקידים הברורה. על האפשרות של כל אחת מהמנהלות לקחת אחריות על התחומים בהם היא טובה ולהעביר לשותפה שלה את האחריות על התחומים הפחות חזקים אצלה.
צביה הדני, מנכל"ית מדבר 19:" היתרונות של הביחד הם עצומים. יש עם מי להתייעץ, יש עם מי לדבר לגבי כל דבר ועניין, כל פעולה בעסק עוברת דרך פילטר נוסף, מפרה ומעודדת לעשייה מבורכת".

אמונה שיינברג, מנכל"ית ספרינג ואלי: " התייעצות על כל נושא ונקודת מבט שונה היא יתרון גדול ומשמעותי עבורי בניהול המשותף עם עדי. חלוקת המשימות לפי חוזקות מאוד מובהקת אצלנו. אנחנו ממש משלימות אחת את השנייה מבחינת החוזקות והחולשות בתחומי הניהול השונים."
עדי, מנכל"ית ספרינג ואלי: " ניהול משותף מאפשר לך לקבל תמיכה גם בפן הנפשי וגם הפיזי- בחלוקת הזמנים ובאחריות וגם במשקל הכבד על הכתפיים."
מעין: " צריך ללמוד להקשיב אחת לשנייה וללמוד תמיד מהחוזקות של מי שעומדת מולנו. למדנו להגדיל אחת את השנייה ולחזק את היתרונות שלה. תמיד יש אוזן קשבת שמבינה לליבך, עוד מישהי שמחזיקה לך את היד ושתיכן צועדות באותה הדרך עם מטרה משותפת."

ובכל זאת, אין חסרונות?
עדי: " אני לא רואה חסרונות בניהול משותף. היתרונות של נקודת מבט נוספת, העבודה המשותפת והתמיכה מגמדים כל חסרון שיהיה."
צביה: " לעיתים חוסר הסכמה וחילוקי דעות גורמים לעיכוב בנוגע לקבלת החלטות חשובות."
כולן מציינות שלדעתן היו יכולות לעבוד בניהול משותף גם עם גברים. לחלקן אף היתה חוויה טובה בכך בעבר. אך יחד עם זאת, הן מדגישות את היתרונות בעבודה עם אישה.
חנה רדו, מתארת זאת היטב: "ניהול משותף של נשים הוא אפשרי מכיוון שלנשים יש פחות אגו. יש להן ראייה רחבה של המציאות והן מבינות שהשילוב בין משפחה לקריירה מחייב שיתוף. רובנו עובדות על זוגיות בבית ולכן אך טבעי לנו להיות בזוגיות בעבודה ולהשקיע בה."
חנה קוראת למשימת הניהול המשותף של נשים: "חולקות ומתחלקות. ומה מאפשר זאת? הקשבה וההערכה הדדית, אמון, שקיפות ויכולת לדלג על מהמורות שיש תמיד."
על מנת שהדברים יעבדו טוב חייבות להתקיים שקיפות ובהירות בחלוקת התפקידים ובהגדרת האחריות של כל אחת ואחת. זאת על מנת לוודא שדברים לא ייפלו בין הכיסאות- מה שלעיתים קורה בניהול משותף.
כמו במשפחה- כך בעסקים
כל מה שאנחנו מכירים מהזוגיות שלנו בבית למעשה נדרש בזוגיות בעבודה.

קודם כל הכימיה, שמסתבר כהכרחית, ואז כל כישורי ההכלה, האמפטיה, ההקשבה, ובעיקר- היכולת לדעת ולהיות מסוגל.ת להניח את האגו בצד כשצריך.
ירדן אברבנאל: "כמו שלמנכ"לים משותפים ישנן יכולות שונות אשר משלימות זו את זו אך עדיין הם ישמרו על חזית אחידה כלפי העובדים והלקוחות- כך בהורות בבית- חזית אחידה מול הילדים."
בניהול משותף חיוני לפתח שיטה עקבית ויעילה לקבלת החלטות ותיאום פעולות- ממש כמו במשפחה שרוצה להתנהל באופן מוצלח ונכון עבור ההורים והילדים.
כל המנהלות ששוחחנו איתן ממליצות בחום על ניהול משותף. כמובן בהנחה שזה מתאפשר מבחינה כלכלית לארגון.

חשוב לציין שכל אחד מהצמדים הנ"ל בנה את המודל שלו לניהול משותף. מודל מומלץ במקרים רבים הוא המודל של אחראי פנים ואחראי חוץ. ממש כמו שבמשפחה ברוב המקרים אחד מבני הזוג לוקח אחריות יותר על הבית והילדים ואילו בן הזוג השני לוקח את האחריות של היותו המפרנס העיקרי ונמצא רוב היום מחוץ לבית. כך בעסקים- פעמים רבות חלוקת התפקידים היא גם כזו של אחראי פנים ואחראי חוץ. המנהל שאחראי על העובדים וניהול העניינים הפנימיים של החברה והמנהל השני שאחראי על כל קשרי החוץ מול ספקים ולקוחות.
מחקרים רבים נעשו על ניהול משותף ועד היום לא באמת ניתן לאפיין ב 100% מהו המודל הטוב ביותר לשימור שותפות מצליחה ומדוע מודלים מסוימים אינם שורדים.
יופי של כתבה.כייף לקרוא .
כיף לקרוא על עוצמות נשיות