המאמר המשותף הזה החל את דרכו בשאלה ששאלה דנה ברנזון, מנהלת-אישה יחידה בחברה, העובדת לצד תשעה-עשר (!) מנהלים-גברים.
דנה תהתה איך נכון למנהלת להתנהל בחברה שיש בה כל כך הרבה אגו ותחרותיות, חברה המפרשת כל התבטאות שיש בה ראייה רחבה או היבטים רגשיים או אישיים, כרגשנות וכדרמטיות.
שימו לב רגע למספרים: מנהלת אחת ויחידה מול תשעה-עשר מנהלים?! איך אומרים הילדים? זה לא כוחות! נראה שכוחניות אינה הדרך הנכונה במקרה כזה, אבל מה כן?
כמו בפעמים קודמות, הפנינו את שאלתה החשובה של דנה לקהילת סופרסונס וקיבלנו שלל רעיונות ועצות מצוינות.
ראשית, "גילינו" שדנה לא לבד. שהחוויה של דנה אינה חוויה אישית שלה, אלא חוויה המשותפת למנהלות רבות. כמובן, לא באמת "גילינו" את זה, חווינו את זה גם על בשרנו; אבל היה קצת מעודד להבין שאנחנו לא לבד – שרבות וטובות מתלבטות באותה שאלה ממש.
נראה שהתשובה המיידית והבולטת ביותר שקיבלנו הייתה לא לאמץ טקטיקות התנהלות גבריות. זה לא הפתרון. לרוב זה לא נתפס כהתנהגות אמינה. ברור שיש מנהלות שההתנהלות הטבעית להן היא מה שנחשב התנהלות "גברית". אבל אם זו לא ההתנהלות הטבעית שלך – אל תזייפי; אל תאמצי התנהגות שאינה נכונה לך.
אז מה כן? היי מקצועית. מדויקת. הביאי עובדות, מחקרים, נתונים ותוצאות שיתמכו בדבריך. זה יעשה את העבודה. אולי לא מיד, אבל עם הזמן. אל תוותרי ואל תתייאשי. את חשה שמה שאת עומדת להגיד עלול להיתפס כרגשי? נסי לחשוב על איך אפשר לנסח את זה אחרת. אל תוותרי על מה שאת רוצה להגיד, אבל חשבי קצת על הניסוח המתאים. מילה שחזרה רבות בהקשר זה היא "תרגום". לא תמיד קל לעשות את ה"תרגום" הזה, זה דורש הרבה תרגול וניסיון, אבל זה אפשרי והולך ונעשה קל עם הזמן. חשבי: אנחנו מדברות אחרת עם הצעירים מאיתנו, עם המבוגרים יותר, עם אנשים שאינם מכירים את התחום שלנו. בכל המקרים האלה אנחנו נעזרות ב"תרגום". אז כך גם בשיחות עבודה עם מנהלים גברים. נסי להיכנס לראש של העומד (או היושב איתך בישיבה…) מולך ונסי לבחור בניסוח שיהיה לו קל יותר "לבלוע".
עמדי על שלך. היי בטוחה בעצמך ובדרכך. היי אמיצה ואיתנה. מפרשים את דבריך כאילו הפגנת רגשות או היית דרמטית? העמידי את האומרים זאת על מקומם. היי עניינית ומקצועית ואל תיסחפי לוויכוחים מיותרים.
הזכירי לעצמך ולכולם שאכן נשים חושבות אחרת. איזה יופי שיש גיוון! כמה חשוב לראות את הדברים מנקודת מבט נוספת! אנחנו חזקות באינטליגנציה רגשית, למשל. מעולה – הדגישי שזה היתרון שלך! ומי אמר שרגש ודרמה הם מיותרים? לפעמים הם בדיוק במקום! היי אותנטית. את אישה ולכן לפעמים, בסיטואציות מסוימות, בנושאים מסוימים, את מביאה דברים חדשנים וחשובים – ראייה רחבה יותר, רגש ודרמה. זה דווקא אחד היתרונות שלך!
ולבסוף, אל תתייאשי. זה לוקח זמן, אבל זה קורה. עם הזמן רואים אותך פחות כאישה והרבה יותר כמנהלת.
בהצלחה!
———————————————————————————-
אנחנו שמחות להודות לכל הנשים שתרמו לכתבה זו:
אורלי רובין
אירית חוביץ'-פליישמן
אפרת יודוביץ'
אפרת רוזן זקן
גליה בן חיים
יהלי הררי
כנרת זוהר
מירי שטרן דרור
נירית גלר ג'מילי
נירית כהן
היה הראשון לכתוב תגובה