נעמי וולפנר מנהלת כבר 20 שנה.
תיארנו לעצמנו שיהיה לנו דבר או שניים ללמוד מניסיונה על ניהול.
לא ויתרנו, ואפילו התעקשנו, שתפנה לנו מזמנה. בכל זאת- COO ב- UM דיגיטל.
אז אם אתם מנהלים, גם בבית וגם בעבודה, כדאי שתקראו את הדברים הבאים.
כי מסתבר שיש הרבה מה ללמוד מנעמי וולפנר על ניהול משנה מציאות.

לנהל אנשים זה כמו להיות גנן
"המטרה שלך היא להצמיח אותם, לגרום להם לבוא לעבודה מתוך תשוקה ורצון להצטיין. מוטלת עליך האחריות לגרום לכך שהעובדים יגיעו לעבודה בחדווה ושיבחרו בכל יום מחדש לבוא ולעבוד אצלך."
נעמי, באופן אישי, מחפשת תמיד עובדים שיהיו מוכשרים יותר ממנה. זה דוחף אותה להתעדכן, למצוא עוד ועוד ידע ולהשתכלל כל הזמן. היא מחפשת עובדים שיבואו עם פתרונות ולא עם בעיות ושלא יגידו לה מה צריך לעשות אלא שיתייעצו אתה על דרכי הפתרון.
"אני מצפה מאנשים שישאלו את עצמם יום יום האם טוב להם בעבודה? האם הם בלמידה תמידית? האם הם עושים את המקסימום עבור הלקוח שלהם ושומרים על שביעות רצונו? האם הלקוח שלהם ימליץ עלינו הלאה?
עובד שאיננו מרוצה במחלקה בה הוא עובד, יש לי אפשרות שינוע בין המחלקות, ואני אעשה הכל על מנת שיגיע למקום המדויק ביותר עבורו.
עובד שמתלבט, שוקל חלופות או טועה, אני מצפה ממנו לבוא ולחשוב יחד איתי מה אנחנו רוצים להשיג ומהי הדרך הטובה ביותר לסדר את המצב הקיים .
במהלך שנותיי למדתי לעבוד עם סימני שאלה ולא סימני קריאה, אין לי את כל התשובות , אבל יחד עם שאלות מכוונות אנחנו מוצאים פתרונות מעולים ולומדים מהדרך."
נעמי מחפשת עובדים עם וייב של "אחרי"- מפקדים נלהבים ולא חיילים שבוזים.

איך עובד "מנוע הצמיחה" של נעמי
"כשמגיעה אלינו קבוצת עובדים חדשה אנחנו מעבירים אותם תהליך עמוק של הכשרה וכניסה לתפקיד.
ביחד עם קרן ידיד ( יועצת לפיתוח ארגוני) בנינו קורס אשר מהווה נדבך נוסף לתהליך מיון העובדים ומקפצת ידע מטורפת עבור העובדים עצמם.
השיטה היא לשלב מתודולוגיה עם נשמה. כשהעובדים מגיעים ביום הראשון לעבודה- אנחנו מוכנים לקראתם עם שולחן, מחשב, יוזר וכוס קפה ומקבלים את פניהם לשיחת Welcome, ובנוסף אנחנו מעמידים סוללת חונכים שממתינים להם עם מטרה מאוד ברורה- להצמיח, להכשיר וללמד אותם את כל רזי המקצוע.
ואז מתחיל הקורס- 4 שבועות שבמהלכם המיומנות הולכת ונבנית. הם מקבלים מאתנו את כל החכות שבעזרתן יבינו לאן הגיעו, יבינו מהן המשימות שלהם ויתחילו לעבוד. הם עוברים שבוע של "ציונות והלהבה" שמטרתו שיבחרו בנו מחדש, ושבוע נוסף של השראה במהלכו הם שומעים הרצאות מבכירי החברה. הם מקבלים כל 3 ימים משימה ובעיקר- מעודדים אותם לשאול שאלות. הקורס הזה בעייני הוא קריטי להצלחה ולשימור עתידי."
היום, בעידן הדיגיטל, כשכל הידע נגיש ברשת, מנהלים רבים מצפים מהעובדים שלהם, גם אלו החדשים, שילמדו בעצמם בעזרת הידע הקיים ברשת. נעמי חוזרת ומדגישה באוזנינו שאין לצפות מהעובד בחצי שנה הראשונה שלו בעבודה שילמד הכל בעצמו. לשיטתה, השילוב של למידה עצמית יחד עם תהליך ההכשרה הוא השילוב שמוביל בסופו של דבר למצוינות שהיא דורשת מהעובדים לאחר חצי שנה.

משנה מציאות- איך?
"אם אתה מנהל טוב- באפשרותך לשנות מציאות. את המציאות של החברה בה אתה עובד. את המציאות של העובדים שלך ובוודאי את המציאות שלך. אם אתה מנהל טוב- אתה מנהל עם נשמה. מנהל שמעודד את העובדים שלו לנהל חיים שלמים גם מחוץ לעבודה, תומך בכך ומאפשר זאת. שילכו ללמוד, שיתחתנו, שילדו ילדים, שיטיילו ושייקחו חופש אם הם מרגישים שהם צריכים את זה.
בשורה התחתונה, אני מאמינה שאם אתה כמנהל בא בטוב- אתה עושה טוב. דבר עם העובדים שלך בגובה העיניים ותוודא שדלת המשרד שלך תמיד פתוחה.
ואגב- כך זה גם בבית עם המשפחה- אם כהורים אתם מנהלים טובים, מנהלים עם נשמה שבאים בטוב, מדברים בגובה העיניים ותמיד זמינים לילדים- ההצלחה שלכם כהורים מובטחת. תנסו את זה- זה עובד!
מדהימה חיבוק אירית.