על אירנה אהרון שמעתי די מזמן. השם שלה הולך לפניה כבר שנים. וזה לא מפתיע, הרי מדובר באחת מעשר הקוסמטיקאיות הבכירות והוותיקות של ארגון הקוסמטיקאיות בישראל שאף עורכת מחקר מדעי בנושא הזדקנות העור.
תוצאות המחקר המרתק של אירנה עתידות להיות מוצגות בכנס רופאים שמוקדש כולו " האמת המדעית של תהליכים כימיים בקוסמטיקה" שיתקיים בישראל בחודש מאי הקרוב.
לתאם ראיון עם אירנה הייתה משימה לא פשוטה. אתגר אמיתי היה למצוא זמן בו היא תוכל לפגוש אותי לשיחה. היא עסוקה כל הזמן. היומן שלה מלא, במיוחד מאז שהיא פתחה את האקדמיה למקצועות היופי אין לה דקה פנויה.
אבל לא ויתרתי, ידעתי שאני חייבת להכיר את האישה המוכשרת והמעניינת הזאת ולאחר אין ספור טלפונים ותיאומים עשינו זאת וקבענו פגישה .
אירנה הזמינה אותי לקליניקה שלה בנתניה הממוקמת באזור שקט מול השדות ובמרחק הליכה מהים.
כבר בכניסה הרגשתי את האווירה המדהימה ואת האנרגיה המרגיעה. כשאמרתי את זה לאירנה היא צחקה. כן, היא אמרה לי המטופלות שלי והתלמידות שלי כל הזמן אומרות לי שהן לא רוצות לצאת מכאן. יש פה משהו קסום.

ספרי לי קצת על עצמך ועל איך הכל התחיל ביקשתי מאירנה כשהתיישבנו לשתות תה צמחים. איך הגעת למה שאת עושה היום?
עליתי בגיל 18 לישראל מאזרבייג'ן, תמיד אהבתי אסתטיקה ויופי, למדתי עיצוב אופנה ותדמיתנות והתחלתי לעבוד בתחום ובמקביל נישאתי.
החיים, היא מחייכת, יש להם כוח משל עצמם והנישואין שלי הסתיימו די מהר. עם סיום הנישואין באו המון שאלות. חיפשתי את היעוד שלי, רציתי להגשים את עצמי, שאלתי את עצמי מה אני באמת רוצה לעשות בחיים. תביני היא אומרת לי, מדובר על תחילת שנות השמונים בישראל. אנשים עסוקים בהישרדות ואילו אני מחפשת ייעוד.
בינתיים השתעממתי במפעל לעיצוב בגדים תחתונים וחלוקי בית לנשים שבו עבדתי, חיפשתי עשייה משמעותית יותר ואחותי שעבדה בבית אבות, הציעה לי לעבוד אתה. הרעיון לטפל ולעזור לאנשים קסם לי וכך מצאתי את עצמי עובדת בבית אבות.
בפעם הראשונה שקילחתי קשישה וראיתי את העור שלה, קיבלתי שוק. החלטתי שלעולם העור שלי לא יגיע למצב נוראי כל כך. החלטתי שאני לא רוצה להיראות רע כל כך כשאתבגר.
משם הדרך ללימודי קוסמטיקה הייתה קצרה. סיימתי אין ספור קורסים במגוון תחומים. אבל הלב שלי נמצא באנטי אייג'ינג היא מחייכת. אחד התענוגות שלי זה לקבל פציינטית עם עור פנים מוזנח ולהעביר אותה תהליך שבסופו היא נראית עשר שנים צעירה יותר ומרגישה כמו מלכת יופי. יש לי את התכשירים הכי טובים שיש בעולם, אני רוכשת מכשור מחו"ל, כל הזמן לומדת ומחדשת ומשנה. הגיל של הלקוחות שלי מתקדם והעור שלהן נהיה צעיר יותר ויותר היא צוחקת.
את הבן שלי ילדתי כאם חד הורית בגיל 37. גידלתי את בני ובמקביל המשכתי לפתח את הקריירה שלי.
עם השנים נהיה לי מוניטין ופנו אלי מבתי ספר לקוסמטיקה וכך התחלתי ללמד. 30 שנה לימדתי בבתי ספר שונים ואז החלטתי שאני רוצה שיהיה לי בית ספר משל עצמי.
רציתי משהו אחר היא אומרת. חלמתי על אקדמיית בוטיק ליופי. עם יחס אישי,עם מקסימום 4 תלמידות בכל כיתה, עם רמת לימודים גבוהה וכך נולדה האקדמיה למקצועות היופי.
האקדמיה מיועדת להשתלמויות לקוסמטיקאיות שרוצות להתמקצע בתחומים שונים ולנשים שעושות את צעדיהן הראשונים בתחום היופי. אני מלמדת אותן שעווה, מניקור, פדיקור, בניית ציפורניים.
הכיף הגדול שלי היא אומרת בחיוך, זה בחופש הגדול. כשמגיעות אלי תלמידות תיכון ללמוד איך עושים לק ג'ל. אני רואה את האהבה שלהן לתחום היופי ונזכרת בעצמי כשהייתי בגילן.
בסוף הקורס התלמידות שלי מקבלות תעודה מקצועית ומתחילות לעבוד.

באקדמיה שלי התלמידות לא רק לומדות את מקצועות היופי, הן לומדות גם קורס שיווק למקצועות היופי. איך להשיק את עצמן ואת השירותים שלהן. איך למכור, איך לעמוד מול קהל. ממני הן יוצאות עם המון בטחון עצמי וכלים מעשיים להתחיל בדרך עצמאית.
איך את עושה את כל זה אני שואלת את אירנה?
מה הסוד שלך להצלחה?
הסוד טמון באהבה, בהתמדה ובהתמקצעות תמידית.
אני מאוהבת במקצוע שלי. מאוהבת בלקוחות שלי, בתלמידות שלי.
אהבה זה הכוח הכי חזק בעולם ולכן לעולם לא אתעייף.
אני כל החיים אמשיך ללמוד, לחקור ולהתפתח ולהעביר את הידע שלי הלאה.
האמת מרגישים את זה. מרגישים את האהבה הענקית של אירנה ואת זה שהיא לחלוטין מגשימה את הייעוד שלה ומדביקה בתשוקה את הלקוחות והתלמידות שמגיעות אליה.
היה שווה להתעקש על הפגישה אני אומרת לאירנה כשאנחנו נפרדות בחיבוק.
את מעניינת ומיוחדת כל כך ורואים שהמטופלות והתלמידות שלך הן ברות מזל.
היה הראשון לכתוב תגובה