בכל מערכת בחירות אנו מרגישים כיצד כל מפלגה מותחת את הקו עוד ועוד. אירחנו בתכנית מגזין הרדיו של מכללת כנרת "כנרת מתקשרת" את שי גולדן על מנת לנסות להבין יותר לעומק מה עומד מאחורי הצעדים הקיצוניים במערכות בחירות בישראל.

כיום בישראל במערכת הבחירות הרביעיות (נכון לכתיבת שורות אלו), ניתן לומר כי אין כבר לאן להדרדר ביחס לצעדים קיצוניים שמפלגות נוקטות על מנת לצבור הון פוליטי ולקדם אינטרסים פוליטיים משלהם.

בריאיון שערכתי עם שי גולדן, העיתונאי, עורך, מפיק ואיש תקשורת מוערך, דיברנו על הנושא וקיבלנו את דעתו לגבי הצעדים שנקטו מפלגת מרצ.

גולדן דיבר אודות הקמפיין של מרצ שבה הוצג רב ליטאי בשילוב הכיתוב "מסוכן לבריאות הציבור". קמפיין שלדעתו הוכיח בצורה הכי בוטה כי מרצ איננה עוד מפלגת שמאל ציונית נאורה הדואגת לזכויות האזרח, מכיוון שבמידה ובאמת הייתה כזו לא הייתה מפרסמת מודעה כזו מלאה בשנאה והסתה.

"עלינו לזכור כי הסבים של כולנו היו נראים ככה, ובמיוחד הסבים של יוצאי ארצות אירופה שסבלו מאנטישמיות נוראה בזמן השואה" אומר גולדן בכאב, "שכחנו מאיפה באנו ולמה בכלל מלכתחילה קיבלנו את המדינה שלנו, קיבלנו אות המדינה בשביל שיהודים שנראים כמו הרב המופיע בתמונה יוכלו לחיות בארץ ישראל ללא שום פחד מאנטישמיות".

את העיסוק הנרחב מעבר למידה הסבירה בחברה החרדית מצד מפלגות השמאל, הסביר גולדן את התופעה בצורת משל, שבה המשיל את מפלגות השמאל לקבוצת כדורגל מדשדשת שעל מנת לצבור עוצמה וכוח, היא לא משקיעה ביכולות השחקנים שלה, אלא מחליטה לבחור לעצמה קבוצה יריבה חזקה יותר ולהשמיץ אותה. הקבוצה היריבה במשל הינה החברה החרדית, שאליה הקבוצה המדשדשת דהיינו מפלגות השמאל, מציקות ומשמיצות ללא הרף.

כאשר שאלתי את שי גולדן האם ניתן להסביר את ההסגרות של החברה החרדית ואת ההתנתקות של החברה החרדית מכלל הציבור הישראלי. ענה גולדן בשאלה: "מה היה קורה אם הייתה יוצאת מפלגה וחורטת על דגלה כי טבריינים מסוכנים לבריאות הציבור? האם הציבור הטברייני לא היה חש שהם נתונים תחת מתקפה וכי עליהם החובה להתסגר ולהתגונן מפני הציבור שרוצה לבער אותם ולמגר את הסיכון שהם מהווים? וודאי שכן!"

על ההתנהלות והיחס של כלל הציבור כלפי הציבור החרדי, עלינו לעשות חשבון נפש ולשים לב שאנו לא מתייחסים אליהם כמוקצה וכל דבר שהם עושים הינו אסור ופסול, דוגמת לווית של רבנים, ואילו כאשר ציבור אחר עושה אותם דברים זה בסדר, דוגמת הפגנות בבלפור.

גולדן טוען כי מפלגות השמאל מרגישות כי מנהיגות המדינה בורחת להם מבין האצבעות, וזו אחת הסיבות לכך שהן בוחרות לנקוט בצעדים קיצוניים, דוגמת הפוסט המדובר.

חשוב לציין כי מפלגות השמאל היו בראשות המדינה מהקמתה עד המהפך שהתחולל עם מנחם בגין ב1977, מאז ניתן לומר כי מפלגות הימין היו בשלטון. בעבר מפלגות השמאל כמו העבודה מפלגה שבעבר הייתה מפאי. היו אות ומופת לציונות, נאורות ודאגה לזכויות האזרח. בראשות מפלגה זאת עמדו אנשים רמי מעלה כמו  לוי אשכול, גולדה מאיר, יצחק רבין, שמעון פרס.

צר להסתכל על מפלגות השמאל ועל ההתנהלות שלהן במערכת הבחירות בכלל והנוכחית בפרט.

רוצים להביע את דעתכם על הנושא? או להתראיין בעצמכם? יותר ממוזמנים לשלוח לנו תגובה למייל- ooffir33463@gmail.com