מאת / 3 במרץ 2019   966 צפיות

נשות הקולינריה המובילות בישראל

קיבצנו עבורכן את הנשים המובילות והמוכשרות בארץ בתחום הקולינריה

  1. אביבית פריאל אביחי – אוזריה – עבדה במטבחים בקריות ובמסעדה בפלורידה ארצות הברית במשך שנה. למדה בתדמור לימודי קונדיטוריה ועבדה כקונדיטורית במשך שלוש שנים. משם עברה ללמוד בבית הספר לאמנות הבישול של מלונות דן. פתחה את וינונה בית יין. במשך עשור עבדה בטפאו ב־2012 פתחה את אוזריה, שהפכה עד מהרה לאחד ממוקדי המשיכה הצוהלים ביותר של מתחם שוק לוינסקי. לפני כשנה וחצי פתחה גם את הנקסט דור הצמוד לאוזריה, שאותו הפכה לסופלאקי בר בקיץ האחרון.https://www.ouzeria.co.il/
  2. חן לוינשטיין – שפית פרטית – ארועי בוטיק – בת 29 לאחר שעבדה, הקימה וניהלה מסעדות גדולות בתל אביב, עוסקת כיום חן בתור שפית ויועצת קולינארית. חן מגדירה את עצמה כבחורה חזקה, מנהלת בנשמתה, ולדבריה, לא מוותרת לעצמה בתוך עולם המטבח הגברי. היא חרוצה ובעלת נוכחות שאי אפשר להתעלם ממנה.
  3. רינה פושקרנה – טנדורי הרצליה – יזמת, מסעדנית, ואשת עסקים ישראלית ממוצא הודי, פעילה בענף המסעדנות, המייסדת והבעלים של רשת המסעדות ההודיות “טנדורי". https://tandoori.co.il/he/branches/tel-aviv
  4. שיראל ברגר – OPA  –פרצה בסערה אל העיר אחרי שלמדה ב- CIA ועבדה במסעדת ABC Kitchen בניו יורק. היא הקימה את מיס קפלן. לברגר יש אחות תאומה, שרונה ברגר, שתנהל את המסעדה עבור אחותה השפית בעזרת יעל גל המוכרת בעיר מבר השפגט.https://www.opatlv.co.il/
  5. רימה אולברה – אואזיס – שפית מוכשרת ומיומנת, שבאה אלינו מסן פרנססיקו, עם רקורד מרשים של עבודה במסעדות מצוינות. פתחה את מסעדת “אואזיס” בתל אביב בשותפות עם אילן דובשני). רימה מאמינה שאוכל הוא לא עניין של טרנדים וכי יש להתייחס אליו במקצועיות ובענווה. https://oasistlv.co.il/
  6. יהלומה לוי – קייטרינג שף אישי ו״הביסטרון״- הדרך של לוי שונה מזו של רוב השפים בארץ ובכלל. עד לפני כעשר שנים היא עבדה בתפקידים בכירים בשוק התקשורת, האחרונים שבהם מנכ”לית רדיו ת”א ומנכ”לית תל”י, חברת התמלוגים של הבמאים והתסריטאים. ואז החליטה לעשות שינוי דרמטי ופתחה ב־2012 את ה”ביסטרון”, ביסטרו קטן בשוק לוינסקי שהפך מהר מאוד למוסד. עוד לפני המקום החדש ולפני הפרויקטים המיוחדים מקדישה לוי את השנתיים האחרונות בעיקר לקייטרינג המצליח שלה “יהלומה בבית”. 
  7. יפעת תבואה – פיפי’ז – המסעדה הקטנה שלה עובדת כבר מעל שנה וחצי, ואין ערב שלא נאסף מולה תור של אנשים, שמחכים להתיישב וליהנות מהאוכל האסייתי הפרוע של השפית הצעירה. תבואה עבדה במטבחים של המסעדות פרונטו ומחניודה, ואחר כך ניהלה את המטבח של מסעדת האנוי הווייטנאמית. תבואה ערכה לא מעט מסעות קולינריים במזרח הרחוק. האוכל לא נאמן בדיוק מוחלט למתכוני המקור מארצות אסיה, ומצד שני הטעמים בו עזים, התיבול לא מתחנף והמנות מקוריות להפליא. https://fifis.co.il/he/
  8. נופר זוהר – ק-פה האנוי – יועצת  – ניצחה על קפה האנוי, הווייטנאמית התל-אביבית והכשרה, שעל הקמתה הייתה אמונה כבר מההתחלה. http://caphehanoitlv.com/
  9. שרי אנסקי – שרי הרינג – דוכן דגים  – ב-1992 החלה לכתוב טור בנושאי אוכל בעיתון מעריב. בכתיבתה היא משלבת לעיתים קרובות סיפורים אישיים מילדותה והתבגרותה בירושלים. באמצע 2011 הפסיקה לכתוב במעריב ופתחה דוכן לכריכי דג מלוח בשם "שרי הרינג" ב"שוק הנמל המקורה" שבמתחם נמל תל אביב. https://shukhanamal.co.il/store/sherry-herring/
  10. דילק בהג׳י – דילק’ס – בשמונה השנים האחרונות היא מגדלת לבד את שלושת ילדיה. מקור פרנסתה המשני, לצד עבודות ניקיון, היה דברי מאפה טורקיים מסורתיים שהכינה בביתה בסופי השבוע. המוניטין שיצא להם מפה לאוזן הביא לפתחה אנשים רבים ובעקבות כך פתחה את החנות מחממת הלב שברחוב ההגנה. 
  11. מרב ברזילאי שפית-שני בנאי – משק ברזילי – מרב ברזילי – הקימה את המסעדה לפני 15 שנה במושב ירקונה. בריאות, צמחונות, טבעונות, אקולוגיה סביבה והרבה אהבה ואיכפתיות. שני בנאי – שפית וקונדיטורית המסעדה בדימוס.http://www.meshekbarzilay.co.il/about/team/
  12. עפרה גנור – מאנטה ריי – יו”ר משותף של איגוד המסעדות, בתי הקפה והברים, יוזמת פסטיבל טעם העיר, בעלת מסעדות בעבר כמו הטאבון בנמל יפו, לילית כשהיתה במזא”ה ויונה בנמל יפו החדש והבעלים בהווה של גלידה אייסברג ומסעדת מאנטה ריי בחוף המערבי.http://mantaray.co.il/
  13. אורנה רסקין – קיטון – המסעדה נוצרה כמעט במקרה: סבתה של רסקין הביאה לסבה, שפתח בדיזנגוף דוכן למכירת אבטיחים, קצת אוכל פולני מהבית כדי להחיות את הנשמה. אוסף של חברים וקונים עטו על הסירים שהביאה איתה והבהירו לבני הזוג שזו תהיה הפרנסה שלהם. https://www.keton.co.il/
  14. רותי ומתי ברודו – קבוצת R2M (קופי בר, בראסרי, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן ורוטשילד 12)  – לזוג היה חלום לפתוח רשת של אספרסו ברים שמתמחה בקפה איכותי וארוחות צהרים וקראו למקום שפתחו "קופי בר", מסעדה בסגנון ביסטרואים וטרטוריות. הם פתחו מסעדה נוספת בשם "בראסרי R & M", ולידה פתחו בית קפה קטן בשם "הבייקרי", שמספק קינוחים ומאפים לשתי המסעדות ולקהל הרחב. בני הזוג הקימו את "הוטל מונטיפיורי”, “רוטשילד 12״ ובסמוך לו את "קפה 12", וגם את "תל אביב סיטי גייד”, מגזין האמנות “פרוגרמה” ו”דליקטסן". ב-2009 בחר המגזין "על השולחן" בזוג ברודו כמסעדני השנה. ב-2018 החלה רותי ברודו להשתתף כשופטת בתוכנית "MKR המטבח המנצח”.http://www.brasserie.co.il/r2m/
  15. ג'ניפר פרגוסון – טאיזו – התחילה במסעדת Dovetail בניו יורק, שקיבלה שני כוכבי מישלן. הגיעה לארץ בעקבות האהבה. בין מסעדותיה – טאפאס אחד העם, טוטו, טאיזו. היום שפית המסעדה ויד ימינו של השף הראשי, יובל בן נריה.http://www.taizu.co.il/about/
  16. דנה לי ברמן – בר א וין – השפית בפועל של ״בר א וין״ ועובדת כבר עשור במסעדות. היא עבדה במסעדה של ג'יימי אוליבר באוסטרליה, וכשחזרה לארץ עבדה בחדר האוכל של עומר מילר, בהרצה ובהקמה של טאיזו, ובמשך שנתיים וחצי בפרונטו, שם כיהנה כסו־שפית של דיוויד פרנקל. קהל הסועדים התל אביבי נחשף לכישוריה יוצאי הדופן של לי ברמן מאז שהחלה לכהן כשפית בפועל של ״בר א וין״ של השף עינב אזגורי. ברמן גם מטפחת ומכשירה דור של טבחיות אצלה במטבח. http://baravin.co.il/
  17. איילת זהבי – הלוחשת לסירים –  למדה תקשורת חזותית והייתה בעלת משרד פרסום. איילת נילה קייטרינג, אבל הבישול היה בגדר תחביב. רק לאחר לידתה של ביתה השלישית, החליטה לסגור את משרד הפרסום ועברה לעבוד כקונדיטורית בבית הקפה בקיבוץ עינת. לאחר תהליך ארוך איילת החליטה שהיא רוצה מקום משלה – שישלב את האהבה שלה לאוכל ולאנשים, והקימה את ״הלוחשת לסירים״ – מקום מפגש מפנק של אוכל ביתי.

גם את שפית ורוצה להצטרף לנבחרת המובילה שלנו? השאירי פרטים ונחזור אלייך

שתפו בכל הכוח
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

היה הראשון לכתוב תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנחנו אמנם מוכשרים בטירוף אבל לא בטוח שיודעים הכל…
תחדשו לנו, תפתיעו אותנו, ספרו לנו דברים שאנחנו לא יודעים.
או סתם תגידו לנו מה אתם חושבים על ספרינג מגזין
ואנחנו נגיד לכם מה אנחנו חושבים עליכם. 😉

נגישות