על מה ולמה?
מרים: "ראינו צורך להגדיל את מספר הנשים שמשמשות בתפקידי ניהול בתעשייה הקיבוצית, רצינו לשנות את הסטטיסטיקה.
היום אנחנו יודעות שאנו, הנשים, אמנם מהוות 51% מהאוכלוסייה, אבל בתפקידי ניהול, בקיבוצים וגם בתעשייה אנחנו רואים אחוזים נמוכים מאוד של נוכחות נשית.
בתעשייה הקיבוצית כרגע, ישנן כ- 10% בלבד נשים בתפקידי ניהול. במדד ת"א 125 – 125 החברות הנסחרות הכי גדולות בתל-אביב יש מנכ"לית אחת בלבד. 1/125
בנק ההשקעות הגלובלי גולדמן סאקס יצא בהצהרה שלא יסייע להנפקות של חברות שאין בהן נוכחות נשית בדירקטוריונים, הצהרה מאוד מאוד חשובה וחיובית כי בהחלט אנחנו חושבים שנכון לקדם ייצוג הולם של נשים.
אז איפה מתחילים לשנות סטטיסטיקה כואבת?
מקימים בית ספר למנכ"ליות! אנחנו מדברים על תכנית של 3 חודשים שבה עסקנו בתכנון קריירה, פיתוח ומיתוג אישי, סטוריטלינג, נוכחות ברשתות חברתיות, כתיבה שיווקית, ניהול משא ומתן וקבלת החלטות. במהלך התכנית הכנסנו גם נושא של חשבונאות ניהולית.
מי היו המשתתפות ומה יצא להן מהתכנית?
הגיעו נשים ראויות.
חלקן בתפקיד מנכ"ליות בפועל כרגע.
הן קבלו את ההעצמה ותחושת החיזוק שהרבה פעמים היא החסם במעבר מהמצב שבו הן נמצאות היום לתפקיד בכיר יותר כמנכ"ליות או בתפקיד בכיר יותר.
היום אנחנו מתמקדות בחזון. בתחושה שלנו אנו מרגישות שהוא יכול לפתוח את השינוי וזה העצמה של הנשים עצמן. להעז ולהיות פחות בררניות כשהן שולחות קורות חיים. הסטטיסטיקה אומרת שגברים ניגשים למשרה כשהם מתאימים ב 30% מהקריטריונים בלבד, לעומת אישה, שאם לדעתה היא לא עומדת ב 80% מדרישות התפקיד היא לא תשלח קורות חיים.
בתכנית עברנו עם המשתתפות תהליך. למדנו שהיום עולם העבודה מחפש יכולות וכישורים ואת האדם שעומד מאחורי הניסיון בנוסף לניסיון וככל שהן ראויות ברמה האישית להוביל מערכות ולהוביל תהליכים, הן צריכות לגשת ולהגיש מועמדות למשרות.
בראש ובראשונה אחד החסמים שפשוט נשים לא ניגשות לתפקידים בכירים.
אנחנו רואים את זה גם בכנסים, הן לא נענות להזמנה להרצות על נושאים שאין להן בתפיסתן מומחיות אבסולוטית.
בשורה התחתונה- הניהול מתחיל בתוכנו.
היה הראשון לכתוב תגובה