למדתי מתמטיקה לתואר ראשון ואיכשהו לא נתקלתי במהלך הלימודים במושג "חשבון נפש". אני גם כל שנה מגיעה לימים האלו בין ראש השנה ליום הכיפורים ומעולם לא הרגשתי שהם כאלו נוראיים.
אז מה העניין הזה של חשבון נפש וימים נוראיים? הרשו לי להציג את שני הביטויים הללו באור הרבה יותר חיובי ועמוק ממה שהם נשמעים.
חודש תשרי מביא איתו אנרגיות חדשות. שנה מסתיימת ושנה חדשה מתחילה. הזדמנות מעולה עבורנו לסיכומים. כן במקום חשבון נפש אני מעדיפה סיכומים. פחות מלחיץ ומאיים. יש לנו הזדמנות לרשום לפנינו את חוויות השנה החולפת. מה עשינו? מה לא עשינו? מה אמרנו? ומה לא אמרנו? איך הרגשנו? איך התנהגנו? האם הכלנו או שלא הכלנו? האם פעלנו מתוך בחירה? מתוך מודעות? או מתוך הרגל וכורח המציאות? האם היה לנו טוב? באמת? או שרק עשינו כאילו טוב לנו? האם פעלנו על פי הציפיות שלנו מעצמנו או על פי ציפיות הסביבה מאתנו?

המון המון שאלות שנכון וראוי שנשאל את עצמנו בסיומה של שנה וערב תחילתה של שנה חדשה.
ברגע שכל התשובות תהיינה מונחות לפנינו נוכל להתחיל לתכנן את השנה החדשה. להציב לעצמנו מטרות. לבחור, לבחון, להחליט, לתכנן ולהשתדל להגיע למצב שבו תכנית השנה החדשה נבנית בהתאם ללמידה שהייתה לנו בעקבות הסיכום של השנה החולפת.
וכמה עצות ממני לתכנון השנה החדשה:
* אל תשכחו להשאיר מקום לספונטניות. הספונטניות מבורכת ובעיקר, בריאה לנפש.
* אל תחששו משינויים. בכל שלב בחיים, בכל גיל, בכל מצב משפחתי. אל תתנו לסביבה להחליש אתכם במשפטים מרתיעים מפני שינוי. יאמרו לכם שאתם מבוגרים מידי, יאמרו לכם שלא תמצאו משהו יותר טוב, יאמרו לכם שאתם משוגעים. ואתם? תבדקו, תבחנו אופציות ואל תחששו ללכת בעקבות הלב. כמובן מתוך מקום של אחריות ובחינה מעמיקה.
* מצאו זמן לבלות עם חברים ותיקים וחדשים. ראו בכל חבר הזדמנות לפתיחת דלתות חדשות והזדמנויות מפתיעות.

בשורה התחתונה: אל תעשו חשבון נפש- תסכמו, תסיקו מסקנות ותפיקו לקחים.
אל תכנסו לימים הנוראים מחשש ויראה- תכנסו אליהם ממקום של הזדמנות לשנות, לצמוח, להשתפר, ללמוד ולהחכים.
רוצים לשמוע על הזדמנויות לשינוי אישי או מקצועי? בגומא – בית הספר הגדול בישראל לאימון וגישור מציעים לכם מגוון מסלולי לימודים. לפרטים היכנסו לאתר
שנה טובה ומבורכת
היה הראשון לכתוב תגובה