לחיים בפריפריה יש יתרונות ויש חסרונות.
אנחנו נהנים משקט, שלווה, ונופים. אנחנו לא משתתפים במרוץ של החיים, אנחנו מכירים כמעט את כולם וכולם מכירים אותנו, ובנוסף, כל פריפריה גם נהנית מהייחודיות שמאפיינת אותה, בין אם זה נוף מדברי ובין אם זה עשרות מעיינות צוננים.
אממה…יש גם חסרונות. כמו למשל היצע וביקוש, כמו למשל מחסור במקומות עבודה, כמו למשל בנים שעוזבים כדי להיות חלק מהמרוץ שההורים שלהם כל החיים ברחו ממנו ועוד ועוד.
שיתוף פעולה- זה כל הסיפור!
אני רוצה לספר על שיתוף פעולה יצירתי במיוחד בין ספרינג ואלי, לבין בית ספר גורן לתקשורת חזותית באקדמית עמק יזרעאל.
שני גופים חכמים שהחליטו לחבור ולשתף פעולה למען מטרה נעלה: להעלות בקרב הצעירים את המודעות לנושא כלכלה מקיימת, כלומר- משאירים את המוחות היצירתיים בצפון. או במילים אחרות- לא נותנים לצעירים לעזוב את הפריפריה (במקרה הזה מדובר על הצפון) בתום הלימודים אלא מציעים להם להישאר כאן. להתפתח, לצמוח ולהשתלב בכלכלה המקומית לטובת כולם ולטובתם גם.

אז איך עושים את זה?
מתחילים ברצון. והרצון היה. גם ספרינג ואלי חרטו על דגלם להציע תעסוקה איכותית בצפון וגם מכללת גורן (מחלקה במכללת יזרעאל) אשר מצמיחה מתוכה מידי שנה עשרות בוגרים מוכשרים אשר עוברים בתום הלימודים לעבוד במרכז רצו מאוד לעשות משהו שישאיר את הבוגרים בצפון.
אז יש רצון ויש מטרה. ומה עכשיו?
עכשיו צריך להגיע אל הסטודנטים ובדרך יצירתית לדבר על ליבם.
אז מה עשינו?

במסגרת לימודי העיצוב הצענו לסטודנטים שנה ג' סמסטר ב' (כן, רגע לפני הסוף) קורס שנקרא : "כלכלה מקיימת" אשר במסגרתו התלמידים חקרו את הנושא של כלכלה מקיימת, שוחחו עם הגורמים הרלוונטיים: מקומות תעסוקה, תושבים, בוגרי המכללה וכו'.
ובסופו של תהליך היו צריכים לגבש קונספט לפרויקט הגמר שיעלה את המודעות לנושא.במהלך הסמסטר, נציגת ספרינג ואלי הצטרפה לשיעור במכללה שבמהלכו הוצגו הפרויקטים של הסטודנטים והיא חידדה העירה והתרשמה מהרעיונות היצירתיים.
בסיום הפרויקט נערך יום מסכם – הוזמנו תושבי העמק בעלי תפקידים ציבוריים, דוברות יזרעאל, דוברות עמק המעיינות מעברים בעמק ועוד.
העבודות של הסטודנטים הוצגו (לצרף תמונות)וצוות שופטים בחר את הפרויקטים המנצחים.
הפרויקטים הזוכים היו:
במקום הראשון זכו "קונטור – לחשוב מחוץ למרכז" של שיר מרדכי וליאל קריספין ובמקום השני זכו שרון לוי ואייסל חיימוב עם הפרויקט "מתחת לאף".
בימים אלו עולה קמפיין עם תוצרי הסטודנטים שמטרתו היא, כאמור, להשאיר את בוגרי המכללות בצפון ולשלב אותם בכלכלה המקומית.
בשורה התחתונה, בימים אלו הקמפיין רץ ברשתות החברתיות, ובינתיים, יש קבוצת סטודנטים שהפנימה את החשיבות ואולי הם יהיו החלוצים שיובילו את המהפכה של הכלכלה המקיימת בצפון.
היה הראשון לכתוב תגובה