בחירת מסלול לימודים משפיעה על שביעות הרצון של הסטודנט ועל הסיכוי שלו להתקבל לעבודה. עם זאת, הרבה סטודנטים לא מכירים לעומק את מאפייני המסלולים הקיימים. הנה למשל 7 דברים שבטח לא ידעתם על לימודי תקשורת.
גם וגם.
אפשר לשלב תקשורת עם תחומים נוספים.
לא את כל התחומים שנלמדים במסגרת אקדמית ניתן לשלב, אך תקשורת עוסקת בחברה ובמדע שמהותו היא תהליך של העברת מסרי מידע. המשתתפים יכולים להיות שני בני אדם, בעלי חיים ואף מחשבים ולכן היא מתאימה למקצועות נוספים. כך לדוגמא אפשר לשלב לימודי תקשורת עם משפטים, פסיכולוגיה, מדעי המדינה, מנהל עסקים ועוד. יתרה על כך, חלק מהתחומים שאותם מותר לשלב עם לימודי תקשורת שייכים למדעי החברה וחלק למדעי הרוח. זה מוכיח את הוורסטיליות של המקצוע ואת הרלוונטיות שלו עבור שוק העבודה.
לימודים ופרנסה.
עוד דבר שכדאי לדעת על לימודי תקשורת הוא שבעזרתם אפשר לשפר בצורה משמעותית את הסיכוי להתקבל לעבודה. הסיבה לכך היא שמעסיק במאה ה-21 לא מסתפק רק בגיוס מועמדים עם יכולת ספציפית אחת בלבד, אלא מחפש ארגז כלים רחב ככל האפשר. כאן בדיוק באים לידי ביטוי היתרונות של הלימודים והאופן שבו בוגרי המסלול יכולים לשלב בין התיאוריה והפרקטיקה.
יקבלו אותי?
דרישות הקבלה ללימודי תקשורת באוניברסיטאות הם גבוהים למדי, לעומת המכללות הפרטיות בהן ניתן להתקבל ללימודי תקשורת על סמך ציונים נמוכים יותר. גם במוסדות אלו ציוני בחינות הבגרות נעים סביב שקלול ציון 85 וציון פסיכומטרי של 550. יש לציין שבחלק מן המכללות יהיו מוכנים לקבל אתכם ללא כל דרישה לציון פסיכומטרי בכלל, ותוכלו להתקבל ללימודים על סמך ציוני תעודת הבגרות בלבד.
אל תתבלבלו מהשפע.
אוניברסיטאות, מכללות ומרכזים אקדמיים בכל רחבי הארץ מציעים מסלולים לתואר ראשון בלימודי תקשורת. כדאי לדעת את זה לפני שבוחרים תחום לימודים וכך לשלב בין מגורים במקום מועדף לבין מוסד מוביל. כיום כבר לא נהוג להפריד בין מקצועות לפי מוסדות אקדמיים, כי המועצה להשכלה גבוהה מאפשרת לשלב בין תחומים ודיסיפלינות. כמו כן, בחלק מהמוסדות ניתן להמשיך מהתואר הראשון ישירות לתואר השני וגם לעשות את הדוקטורט. רצוי לברר מראש על אופי הלימודים בכל מוסד ולקבל המלצות מבוגרים מרוצים.
חושבים על העתיד.
כל מי שמחפש עתיד בעולם התקשורת, הקולנוע והטלוויזיה, הפרסום, העיתונות או יחסי הציבור, לימודי תקשורת וקולנוע הם הלימודים המתאימים לו ביותר. במסלול זה הדגש הוא על הפן המעשי- בימוי סרטים, כתיבה עיתונאית, פרסום, קופירייטינג, צילום ועריכה, הנחיית שחקנים, הפקת פרסומות, כתיבה לקולנוע וטלוויזיה ועוד.
ממלאים את ארגז הכלים המקצועי.
תקשורת כרוכה באיסוף מידע וביעילות והפצתו לאחרים באמצעות המילה הכתובה או המדוברת. התואר הראשון בתקשורת מציע מגוון רחב של למידה בשיטות תקשורת שונות כגון תקשורת ארגונית או עיתונות חוקרת, כדי להכין את הסטודנטים להיכנס לשווקי עבודה ספציפיים. התואר בתקשורת מעודד את הסטודנטים לפתח יכולת כתיבה חזקה, דיבור אנליטי, ניהול, מיומנויות ראייה ארגוניות ובין-אישיות. כשהבוגרים הרבים מוכנים להיכנס לשוק העבודה, הם חמושים עם תואר ראשון בתקשורת שמכין אותם לכל סוגי המדיות הקיימות היום בארץ.
סטודנטים מייצרים מציאות.
בעולם של היום, אמצעי התקשורת השונים אינם רק כלים דרכם ניתן להעביר מידע בין אנשים, אלא משמשים במקרים רבים כגורם המעצב את דעת הקהל, שלעיתים נחשב לבעל כוח גדול אשר מסוגל לייצר מציאות או לשנות תפיסות חברתיות. התואר מספק לסטודנטים את הידע וההבנה אודות התיאוריות שעיצבו את אמצעי התקשורת לאורך ההיסטוריה, ומהם החידושים הקיימים בתחום. הידע שנרכש במסגרת הלימודים יעניק לבוגריו את היכולת לכתוב ולערוך מידע לקהלים שונים, לבקר, לנתח, ולארגן אותם וכמובן להשתלב בחברות פרסום ואינטרנט, או לעבוד בתעשיות הבידור הטלוויזיה והקולנוע.
לסיכום- אם יש לך את הכישורים הנדרשים להצליח בעולם התקשורת- לך על זה! זהו תחום מעניין ודינמי בעולם שנמצא בצמיחה טכנולוגית יומיומית.
בהצלחה.
היה הראשון לכתוב תגובה