איך הכל התחיל
איך הכל התחיל
מיכאל בנימיני, זכיין אנגלו סכסון אשדוד: "ממשלת ישראל הבינה שכל המבנים שהיתר הבנייה שלהם הוצע לפני 1980 אינם עומדים בתקן רעידות אדמה ושיש לחזק אותם לקראת רעידת האדמה הצפויה ב 2030."
אז איך נערכים לרעידת אדמה?
ככל שעלו הצעות ודרכי פעולה הבינו, העוסקים במלאכה, שמדובר בתקציבים עצומים, מה שהוביל לרעיון שהתקציבים לא יצאו מקופת המדינה אלא ממקורות אחרים.
החליטו לעבוד מול הקבלנים ולהציע להם עסקה מעניינת.
וכך נולדה תכנית המתאר הארצית המוכרת לכולם בשמה תמ"א 38.
מיכאל: "התכנית מאפשרת לקבלנים לבנות על בניינים ישנים יחידות דיור נוספות בתמורה לחיזוק המבנים ועמידתם בתקן. התכנית הזו עברה גלגולים רבים עד שהתמסדה למה שהיא היום.
במקביל לתמ"א 38 נולד פתרון נוסף- פינוי בינוי או בינוי פינוי.
בעשור האחרון רוב הפרויקטים שיצאו לדרך באשדוד זה תמ"א 38 של חידוש וחיזוק מבנים קיימים. חוץ מפרויקט הדקל ששם התרחש פינוי בינוי."

אז מה ההבדל בין שתי התכניות?
במקרה של תמ"א 38- תהליך התכנון, אישור וביצוע הנו תהליך קצר של כ-3-6 שנים, והדיירים לא נאלצים להתפנות אלא יכולים להישאר בבניין תחת אי נוחות מסוימת אך ללא צורך בפינוי.
מיכאל: "החסרונות בתמ"א 38 הם שהטיפול מבוצע בבניין עצמו ולא בסביבה, הדיירים חיים באתר בנייה, והמשמעות של הבנייה היא שילוב של בנייה חדשה על בסיס בנייה ישנה הכוללת חוסר טיפול ביסודות ובתשתיות. כל התכניות צריכות להתיישר בהתאם לתשתיות הקיימות.
במקרה של פינוי בינוי או בינוי פינוי- החיסרון הוא שמדובר בתהליכים ארוכים יותר באופן משמעותי, בין 6-11 שנה. אך היתרונות הם שמטפלים בסביבה כולה ולא רק בבניין בודד. כל האזור עובר התחדשות. וכך מתקבלת שורה של בניינים מחודשים או אף רחוב מחודש. הדיירים זוכים בדירות חדשות בתוך סביבה חדשה. זוהי גם הסיבה שהתהליך מצריך יותר זמן.
רוב הדיירים מקבלים דירה טובה יותר מזו שהייתה להם קודם. במקרים רבים הדירה גדולה יותר עם תוספות של חנייה, מחסן וכדומה. האופציות רחבות יותר עבור הדיירים, ואנו רואים מתחמים ציבוריים משופרים וחדשים כולל תשתיות, כבישים ודרכי גישה…שכונה חדשה לחלוטין."

מה אומרת המדינה?
מדינת ישראל מבינה שעם הפריחה של תמ"א 38 נכנסו לתהליך ארוך ואיטי מידי ביחס לתכניות פינוי בינוי, ולכן המגמה בשנים הקרובות של הרשויות והמדינה היא להתכוונן יותר לפרויקטים של פינוי בינוי ובינוי פינוי כדי לשפר את התשתיות ולקבל אזורים שלמים איכותיים יותר. האופציה של תמ"א 38 לא כדאית מכיוון שמדובר בתהליך שלם על בניין אחד וההבנה היא שעדיף לטפל באזורים שלמים.
מה אומרים הדיירים?
מיכאל: "כל דייר ומה שמתאים לו. יש משמעות לגיל הדיירים ולמצבם המשפחתי וכמובן גם לכמה סבלנות יש להם.
באנגלו סכסון ניתן למצוא את כל הפתרונות ולקבל ייעוץ ברמה הפרטנית."
במקרה של התלבטות בעניין זה שווה להתייעץ עם אנשי מקצוע אשר מנוסים בתחום ויודעים להציע לכל דייר ודייר את האופציה שתהיה הכי מדויקת עבורו ועבור משפחתו.
בשורה התחתונה- נקווה שלא נגיע למצב של רעידת אדמה ואם חלילה נגיע לכך אז שנהיה מוכנים ובטוחים בקורת הגג שתגן עלינו.

היה הראשון לכתוב תגובה