השוק היפני הנו יעד מאוד רלוונטי וחברות מכל העולם מבקשות להיכנס אליו. הכניסה לשוק היפני מהווה אתגר לא פשוט, חברות רבות אותגרו בתחומים רבים , חלקן הצליחו וגדלו וחלקן נכשלו.
בעיניים ישראליות השוק היפני הוא כניסה ללא נודע. מותגים טכנולוגיים דוגמת Waze נכשלו מספר פעמים בחדירה לשוק זה, אך יש מספר חברות ישראליות שניתן לציין הצלחתן בשוק זה ואף נחשבות לשחקן מרכזי בשוק היפני.
חברות יפניות רבות משקיעות בחברות ישראליות, מחפשות הזדמנות להשקעה נבונה ורואות בחברות ישראליות הזדמנות פז לקידום התעשיות.
לפני שמחליטים לחדור לשוק היפני, חשוב להכיר כמה מכללי המשחק החשובים לפני שמתחילים:
• בדיקת התאמת המוצר לשוק היפני
• בניית יחסי אמון הדדיים.
• עבודה מול מפיץ מקומי – הכרת התרבות המקומית.
• מחוייבות מלאה של הצד הישראלי לתהליך.
• אין פשרות – איכות מוצר זה הדבר החשוב ביותר בעיני היפנים ואין להתפשר בנושא…
• נאמנות הדדית
• שתיקה – אל תפרו שתיקה.

שתי המדינות בהחלט שמות דגש ומעודדות את טיפוח היחסים. יפן חוזרת למסלול צמיחה וזה זמן חשוב ומשמעותי לישראל וליחסים בינינו.
היפנים מכירים ומעריכים את הפוטנציאל הטכנולוגי והחדשני של החברות הישראליות, משלחות רבות מיפן פוקדות את ישראל באופן שוטף בחיפוש אחר הכוכב הטכנולוגי הבא תוך כדי עניין מיוחד בתחום אבטחת הסייבר.
ביפן יש למעלה מ-130 מיליון תושבים המזהים את הפוטנציאל הכלכלי וכמובן יש מקום לשיתופי פעולה, וממתינים בציפייה גדולה לקידום הזדמנויות ושיתופי פעולה.
ובמקביל, חברות ישראליות ויזמים פרטיים מתעניינים בהשקעות בשוק היפני ודוחפים לקידום, פיתוח והידוק היחסים בין שתי המדינות במגוון מישורים.
שיתוף פעולה עם חברות יפניות הינו גם חלון הזדמנויות לחדור בהצלחה גם לשווקים האחרים במזרח, כדוגמת סין.
כדאי מאוד לסמן את השוק היפני כיעד, אך חשוב לזכור שהכנה נכונה תעשה את ההבדל ותוביל להצלחה. התרבות היפנית העסקית מתאפיינת בהליכה צעד אחר צעד, הם יבדקו היטב ובדקדקנות יתרה את השותף אתו יעבדו מעבר לים, הם ישקיעו משאבים של זמן וכסף בבחינת המוצר ובדיקת איכותו, ובאופן הזה, לאט אבל בטוח, ייבנה המותג שתופיע עליו החתימה היוקרתית : "Made in Japan", שהיא כשלעצמה מותג שאין עליו עוררין.
בשורה התחתונה- מדובר כאן על מצב של WIN WIN SITUATION וכדי להפיק ממנו את המקסימום כדאי להגיע אליו מוכנים ובשלים לתהליך ארוך, מורכב ומאתגר אשר טומן בחובו פוטנציאל כלכלי עצום.
מאחלת לכם הצלחה בשוק היפני.
ורד פרבר- מנכל"ית המכון לאסיה
היה הראשון לכתוב תגובה