מה עם הרעיון שלך לסטארט-אפ? כבר הרבה זמן שיש לך רעיון מהפכני לעשות למישהו את החיים הרבה יותר קלים. אבל מהרעיון ועד לביצוע עוד כלום לא קרה. בינתיים אתה רק בשלב הדיבורים והחלומות. תכל'ס, אני מבין אותך… איך בכלל מתחילים להקים סטארט-אפ?

עוד לפני שמתחילים, צריכים להחליט לקחת את ה'סיכון' והיכולת ל"סנן" רעשי רקע מטרידים ושאר פסימיסטים. משם מתחילים לגבש את הרעיון, לבנות גרסת בטא, לגייס הון, לפנות למשקיעים, ובכלל – לקבל החלטות אסטרטגיות וניהוליות ועוד שלל אתגרים שהם חלק אינטגרלי מהתהליך.

אז בהנחה שעוד לא ויתרת על הרעיון, וטרם התייאשת מהתהליך הצפוי, כדאי לך לשמוע מה עמק המעיינות מציע לסטארט-אפיסטים כמוך.

עמק המעיינות, הרשות לחדשנות ו… אתה שביניהם

בעמק המעיינות קמה חברת InnoValley- מרכז לחדשנות, בבעלותה של קבוצת שאן אשר קוראת ליזמים צעירים להגיע לעמק ולבסס בו את היזמויות שלהם בתמיכה מלאה משלב הרעיון עד לשלב בו הרעיון מבשיל לחברה עצמאית. בימים אלו InnoValley פרסמה "קול קורא" לסטארט-אפיסטים להצטרף למשתלה החדשה.

האקסלרטור שהכי קרוב לשטח

עצרנו לשיחה עם צח פרנקל, מנכ"ל InnoValley, ששיתף אותנו למה כדאי ליזמים להגיע דווקא לעמק המעיינות. האם העמק הוא חלום, גם עבורם?

למה דווקא בעמק? למה דווקא InnoValley?

פרנקל: "כבר 80 שנה שאדמת העמק עובדת ללא הפסקה ומייצרת מזון למיליוני אנשים ובעלי חיים בארץ ובעולם. אני רואה את העמק ממשיך להתקיים על בסיס אותם אמצעי ייצור שקיימים היום אך בצורה חדשנית.

איך למשל?

"אתן דוגמא, דמיינו שהיה לכל חקלאי העמק Database ענק ובו כל המידע שהצטבר בעמק ב-80 שנה האחרונות במגוון תחומים של חקלאות ותעשייה (סוגי יבול, משקעים, כמות תוצרים סופית ועלויות דשן ופיתוח). עם כל המידע הזה אפשר היה היום להגיע למיקסום וחיסכון עצום של אנרגיה ומשאבים רבים נוספים."

סיבה נוספת להיכנס לתכנית של InnoValley דווקא קשורה למיקום הגיאוגרפי. האקסלרטור ממוקם בקיבוץ מעוז חיים, ברדיוס של 3 ק"מ סביבנו תמצאו מאות דונמים של חקלאות, בריכות דגים, חממות, מפעלים ותעשייה מסורתית. אפשר להבין את החשיבות והערך העצום של קירבה כזו לשטח – מי שייכנס לתכנית רק ירוויח.

תכל'ס, למה אינוואלי?

InnoValley קמה כדי לחבר בין ה- LowTech לבין ה- highTech. אני שמח לשתף כי בימים אלה סיימנו תהליך עם שני מיזמים שונים שקיבלו בזכותנו מענקים יפים מאוד ממשרד הכלכלה, ובעזרת השותפים שלנו חוברו באופן ישיר לתעשייה האזורית. אנחנו כאן כדי לאפשר לכל אחד ואחת להגיע ולנצל את מקסימום המשאבים שאנחנו והעמק מציעים. יחד נוביל תהליכי חדשנות שבהמשך יופצו גם ברמה הארצית והעולמית."

החדשנות בעמק קוראת לך

בתקופה זו, מספקת InnoValley מענה בהיקפים שונים כמעט לכל יזם שמבקש בכך.

פרנקל: "כל יזם שמגיע עם רעיון ועובר את תהליכי הקבלה לתוכנית מקבל מאתנו בין חצי שנה לשמונה חודשים אפשרות לעבוד באקסלרטור ללא תשלום. הוא זכאי ליהנות מייעוץ עסקי, פיננסי, שיווק דיגיטלי, מנטורינג וסיוע בכל האדמיניסטרציה הקשורה לעסק, הנה"ח ועד חיבורים לעסקים מקומיים. בוא נאמר שיצרנו פה את כל התנאים שיזם צריך, ובעלות מינימלית, בעיקר אם משווים לעלויות פיתוח יזמות באזורים אחרים בארץ ובפרט, באזור המרכז."

מה הכוונה לחיבורים?

"אתן לך דוגמא, הגיע אלינו יזם מקיבוץ במרכז הארץ, הוא פיתח טכנולוגיה ייחודית של  מחזור פסולות אורגניות והפיכתם למזון לבעלי חיים. חיברנו בינו לבין שתי חברות רלוונטיות בעמק שעוסקות בתחומים הנ"ל כי הבנו שיש שם פוטנציאל לשיתוף פעולה עסקי שמצד אחד יהווה מקפצה משמעותית ליזם ומצד שני, שדרוג והתחדשות לחברות הקיימות. חיבורים נוספים הם בין היזם שסיים את שלב האקסלרטור ועבר לשלב החממה, אנחנו מסייעים לו בחיבורים למשקיעים ולקרנות שיסייעו לו, כחברה, לעמוד על הרגליים כעסק עצמאי."

צח המשיך לפרט על יתרונות נוספים לפיתוח יזמות בעמק. לטענתו, ישנם ענפים ייחודיים מתחום החקלאות, התעשייה ומקורות המים אשר לא ניתן למצוא במקומות אחרים בארץ.

צח: "יש בעמק פוטנציאל עצום להקים חברות שישנו את פני החקלאות והתעשייה הישראלית והעולמית. אז אם אפשר גם ליהנות מכל מה שהעמק מציע וגם משלל המשאבים שחברת InnoValley והרשות לחדשנות מציעה, למה לא לבוא ולפתח את היזמות שלכם בעמק המעיינות?"

מעניין אותך לשמוע עוד על יזמויות בעמק המעיינות? על InnoValley?  אתה בשלב הרעיון או בשלב מתקדם יותר? אנחנו המקפצה שלך, הקליקו כאן לפרטים.

4 דברים שלא ידעת על עמק המעיינות:

  • השם, לא בכדי, ישנם 57 מעיינות חיים המקיפים את הקיבוצים והמושבים השונים.
  • 'הסחנה' שומר על טמפרטורת מים קבועה במשך כל ימות השנה – 28 מעלות בדיוק.
  • הטמפרטורה החמה ביותר שתועדה אי פעם בישראל נמדדה בקיבוץ טירת צבי בשנת 1942 – 54 מעלות צלזיוס.
  • בשנת 1932 נבנתה תחנת הכוח ההידרואלקטרי הראשונה בעמק ע"י פנחס רוטנברג שסיפקה כ-18 מגה ואט חשמל לכל האזור.