אז יש את אלו שיודעות עם מי להתחתן ובוחרות בבן זוג שלוקח על עצמו את כל האחריות הפיננסית של הבית והמשפחה. ויש אותי..
אני בחרתי בבחור כמעט מושלם. הוא מפרנס בכבוד, הוא מבשל ואופה ואפילו מחליף נורות ותולה מדפים, אבל- עניינים פיננסיים הם ממנו והלאה.
ובכל זאת בחרתי בו ומאז אני זו שמבלה בבנקים. ואם חשבתם לרגע שיש לי מושג בכך יותר מלבן זוגי, אז חשבתם. אבל לי לפחות אין "בנק ופוביה".
והנה, באחד מהימים החמים בשבוע שעבר מצאתי את עצמי מול פקידת הבנק החביבה שלי.
הגעתי אליה, לא כי התגעגעתי, אלא על מנת לבקש הלוואה מהבנק לטובת חתונתה של ביתי.
הפקידה החביבה הזכירה לי שיש לי כבר מספר הלוואות שונות בסכום לא מבוטל. והחלה להסביר לי על פירעון כלל ההלוואות וההשלכות של זה על לקיחת הלוואה חדשה.
היא דיברה ודיברה ואני…לא ממש הבנתי. יותר דיברה אלי החליפה המחויטת המרשימה שהיא לבשה..

בשלב מסוים היא כנראה שמה לב לעובדה שאני לא לגמרי איתה והחלה לנסות להסביר את דבריה בציור של גרפים. בטח קלטה שהויז'ואל אצלי חזק יותר.
ואני רק הבנתי שהיא למעשה מנסה להציע לי כאן הלוואה בתנאים מדהימים שאשלם עליה 8.5% ריבית "בלבד". והבנתי גם שכל הזמן הזה שילמתי ריביות מטורפות ושהפקידה החביבה "עזרה" לבנק יותר משעזרה לי. הקשבתי לכל ההסברים, בחנתי את הציורים והגרפים וביקשתי ממנה לחשוב על זה בבית ולהתייעץ עם בן זוגי. יצאתי הביתה קצת בתחושת חוסר אונים.
החלטתי שכנראה גם הפעם עדיף שאתייעץ עם חברתי, אריאלה וולף, עו"ד ומגשרת
מאמנת להעצמה אישית ופיננסית.
שלרוב, מצליחה לעזור לי בקבלת ההחלטות האלו הרבה יותר טוב מכל אחד אחר.
התקשרתי אליה והזמנתי אותה לקפה ומאפה, עלי.
אריאלה שאלה אותי אם לאחר שיחתנו האחרונה, בה היא המליצה לי בחום רב ללכת ולהעשיר את ההשכלה הפיננסית שלי,עשיתי עם זה משהו?
בבושת פנים עניתי לה שטרם הספיקותי וביקשתי שתציל אותי גם הפעם.
בחרתי לשתף אתכם כאן בכמה מהדברים שאריאלה אמרה לי בשיחתנו באותו היום על החשיבות של רכישת השכלה פיננסית לכל אדם באשר הוא. ממש לא לבנקאים בלבד.
אריאלה: "השכלה פיננסית מאפשרת להתחמק ממלכודות פיננסיות כדוגמת המקרה שלך. השכלה פיננסית מאפשרת לנהל חיים כלכליים בצורה שקולה ואחראית יותר ולקבל החלטות לגבי חובות, ריביות, הלוואות והשקעות באופן מיטבי."
סבבה, הבטחתי ללכת ולרכוש השכלה פיננסית.

אריאלה: "חשוב שתביני שבמציאות הכלכלית העולמית בכלל ובישראל בפרט עם יוקר המחייה המטורף, השכלה פיננסית היא לא מותרות. השכלה פיננסית היא פשוט חובה כי אחרת את מותירה את גורלך הכלכלי בידי המדינה, הממשלה, ביטוח לאומי וכיו"ב.
אם תרכשי השכלה פיננסית תוכלי לסגל לעצמך הרגלי חיים ודפוסי התנהגות "בריאים" יותר בפן הכלכלי שמניבים, בין היתר, ריסון בדחפים אמוציונליים של צריכה, בחירה מודעת יותר לבזבוז כסף, תשומת לב לסיכונים מול סיכויים ועוד."
ואי ואי…קשוח. לשלוט בדחפים אמוציונאליים של צריכה? זו כבר דרישה מוגזמת ממני.
ואז אריאלה התחילה לדבר איתי על סיכונים וסיכויים.
אריאלה:" מי שרוצה לחסוך לעתיד שלו ולעתיד ילדיו, מי ששואף להרוויח יותר כסף כנראה שצריך להסתכן. לקיחת סיכונים היא חלק הכרחי מכלכלה מתפקדת וצומחת.
חלק עוזבים מקום עבודה אחד (מוכר וידוע ואולי בטוח) ועוברים לאחרת כדי להתקדם. יש אנשים שלוקחים הלוואה כדי לקנות דירה משלהם.
יש יזמים שפותחים עסק.
יש בעלי עסק שמשקיעים כסף בציוד ומכונות ומגייסים עובדים.
ממשלות משקיעות בתשתיות ובחינוך.
כל הפעילויות הללו כרוכות בסיכון כלשהוא – הסיכוי שמשהו בדרך ייכשל ובמקום להרוויח, נפסיד.
אבל בלי סיכון גם אין סיכוי אז .."

טוב, הבנתי…הבנתי שהגיע הזמן שאקח על עצמי את האחריות הכלכלית של משפחתי ושלא אסמוך על אף אחד שיעשה זאת במקומי. כי אני כנראה אעשה זאת הכי נכון שאפשר.
היה הראשון לכתוב תגובה